TLL Media | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
TLL Media ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - СПИСАНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

НАКРАТКО : НОВИНИ

 • СИМЕНС БЪЛГАРИЯ - ДОМАКИН НА ПЪТУВАЩА ИЗЛОЖБА
За втора поредна година Направление Индустрия на Сименс България организира демонстрационно автошоу под мотото "Everything so easy. With low-voltage switching technology by Siemens...". Събитието се проведе от 2 до 13 февруари т.г. в градовете Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе, Варна и Козлодуй. Домакини на пътуващата изложба в различните градове бяха търговските бази на Филкаб, Кабелкомерс и Ел Контрол, Техническият университет във Варна, Топлофикация Русе и АЕЦ Козлодуй. Специално оборудваният в Германия рекламен камион демонстрира пред специалистите от страната обновени версии на продуктите от гамите Sirius и Sentron - най-новите решения на Siemens в областта на нисковолтовата апаратура, основна част от трите водещи концепции за автоматизация на компанията - TIA, TIP и Safety Integrated.
 • STRUERS ОТКРИ КЛОН В БЪЛГАРИЯ
Отскоро на българския пазар оперира фирма Щруерс, клон България, съобщи за сп. Инженеринг ревю Христо Иванов, национален мениджър продажби във фирмата. "Компанията-майка Struers е с централен офис в Германия. Основана е през 1875 г. От 1943 г. e специализирана в производство на апаратура и консумативи за материалографията. Занимава се и производството на твърдомерни системи и софтуер за анализ на изображения", заяви г-н Иванов. Продуктите на немската компания са предназначени за автомобилната, космическа и самолетна индустрия, електрониката, за стоманопроизводствени компании, леярни, металопреработваща индустрия и други сектори. "Надяваме се компанията да се утвърди на българския пазар като партньор на фирми с различна дейност в областта на материалографията, твърдомерните изследвания и анализа на изображение. За целта ще предоставим на клиентите ни от страната оптимални решения, висококачествено обслужване и периодични обучения", допълни г-н Иванов.
 • АМТЕСТ ПАРТНЬОР НА AUTOTRONIK
Отскоро Амтест е оторизиран дистрибутор за България на немската компания Autotronik, съобщи за сп. Инженеринг ревю Яков Волев, управител на фирмата. "Autotronik е водещ производител на монтажни автомати, принтери и пещи за повърхностен монтаж на печатни платки с ниска и средна производителност. Досега изделията й не са предлагани на българския пазар. Сред основните групи клиенти на изделията, производство на партньорската ни фирма, са всички малки и средни фирми, които монтират печатни платки", заяви управителят на Амтест. "Предлаганите от Autotronik изделия са с високо качество, надеждност, гъвкавост и атрактивни цени. Всички типове фидери за монтажните автомати имат вграден модул с памет, позволяваща запис и съхранение на информация за елементите (тип, стойност, количество и др.)", допълни г-н Волев. Фирма Амтест е позната на читателите на сп. Инженеринг ревю като дългогодишен дистрибутор на оборудване и материали за монтаж, почистване и лакиране на платки - от производство на прототипи и ремонт до високоскоростни автоматични линии.
 • РИНГ ИНЖЕНЕРИНГ С НОВ АДРЕС
Наскоро фирма Ринг Инженеринг се премести в нов офис, намиращ се на улица "Царево" в Пловдив, съобщи за сп. Инженеринг ревю Румен Димов, управител на фирмата. "По-голямото пространство, което предлага новият офис, ни позволява да разширим производството и екипа ни", заяви в допълнение г-н Димов. Ринг Инженеринг е позната на читателите ни като производител на средства за автоматизация, програмируеми контролери и термоконтролери за матрици с топли плочи, AC/DC преобразуватели с висок КПД, зарядни устройства. Фирмата е и доставчик на лабораторни устройства за тест на акумулаторни батерии на водещи компании като Daimler, Porsche, Varta, MOLL и други.
 • ОВЕРГАЗ ЩЕ ПУСНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НОВА МРЕЖА
Овергаз ще пусне в експлоатация газоразпределителна мрежа и съоръжения на стойност 30 млн. лева през настоящата година, съобщиха от компанията. "Така 50 000 нови потребители ще имат възможност да използват природен газ. Разпределителните мрежи се изграждат винаги пръстеновидно - това позволява в случай на авария "пострадалата" отсечка да се изключи, а останалите абонати по трасето да продължават да получават синьо гориво. Съоръженията, на базата на които ще се изгради мрежата, са регулатори за газ, автоматични газоразпределителни станции, разходомери и др. Налягането в тръбите е между 4 и 10 бара, а самите те ще са разположени на около един метър под земята", допълниха от Овергаз. Общата инвестиция на Овергаз в градските му дружества до момента е за над 300 млн. лева, допълниха от дружеството.
 • ТЕХНОКОМ КО В НОВ ОФИС
От началото на месец март т.г. фирма ТехноКом Ко оперира в нов, по-голям офис на бул. "Васил Левски" в град Пловдив. "Преместването ни в най-старата индустриална зона на Пловдив бе продиктувано както от желанието да бъдем по-близо до клиентите ни, така и от възможността да разполагаме с по-голяма складова и изложбена площ и с лесен транспортен достъп", заяви Димитър Шейтанов, управител на фирмата.
Наред с новия офис, специализираната в търговията с пневматични и електроелементи за автоматизация фирма планира да разнообрази и увеличи номенклатурата си до края на годината, като добави два нови раздела към дейността си - вакуум техника и индустриална арматура.
"Сред основните ни приоритети е предлагането на качествени продукти и цялостни технически решения на разумни цени, доставени бързо до клиента, с компетентна техническа помощ при избора и поддръжката им. Стараем се да бъдем максимално близо до нашите партньори да съкратим времето, в което можем да реагираме на възникнал проблем, ситуация или запитване. Наши основни клиенти са компании, произвеждащи и поддържащи машини за леката и хранително-вкусовата промишленост, както и инженерингови фирми, работещи в областта на енергетиката и химическата промишленост", допълни г-н Шейтанов.

 • ТЕЛЕТЕК ПРЕДСТАВИ ПРОДУКТИ ЗА IP ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
В рамките на тазгодишното издание на изложението за охрана и охранителна техника "Секюрити" фирма ТелеТек бе домакин на презентация за продукти и решения в сферата на IP видеонаблюдението от тайванската фирма ACTi Corporation. На събитието, открито от Анелия Стоянова - изпълнителен директор на фирмата, присъстваха многобройни специалисти от охранителния бранш. Специален гост-лектор на събитието бе Тинг Чанг - регионален търговски представител за Балканите в ACTi Corporation.
"Основна тенденция на видео пазара е увеличаване дела на IP базираните системи спрямо аналоговите. Очаква се в период от три до пет години IP системите да изместят напълно аналоговите камери. Сред причините за това са безспорните им предимства, сред които гъвкавото надграждане на системите, лесната и по-икономична инсталация, висококачественото изображение в реално време и възможностите за управление от всяка точка на света", заяви г-н Чанг. Лекторът представи тенденциите в сферата на IP видеонаблюдението и се спря по-детайлно на конкретни решения с марката ACTi в областта. Сред презентираните нови продукти бяха мегапикселовите камери H.264 High-end Megapixel Camera за вътрешен монтаж; ТCM-4301. Сред другите продукти, представени на презентацията, бяха камерите за външен монтаж ACM-8511, предназначени за наблюдение на производствени сгради, складове, училища, търговски площи и други.

 • ЕСД БЪЛГАРИЯ И ИФД ИНЖЕНЕРИНГ ДОМАКИНИ НА СЕМИНАР
На 19 февруари т.г. в рамките на изложението "Транспорт и логистика"  ЕСД България и ИФД Инженеринг организираха презентация на тема "Хардуерни и софтуерни решения за логистика, спедиция, складово стопанство и производство". Представени бяха най-новите софтуерни решения на ИФД Инженеринг, дъщерна фирма на германската софтуерна компания IFD. "Дейността на ИФД Инженеринг се простира от консултации и проектиране на логистични системи до разработване на софтуер за тях. Продуктите обхващат ERP решения за търговия и производство, системи за управление на складове, мобилни приложения за PDA и hand-held терминали, както и Business Intelligence решения", коментират от ЕСД България.
По време на семинара бяха представени и най-новите продукти за автоматизация на складово стопанство и логистика, базирани на бар-код сканиращите устройства на DATALOGIC. Като Quality Partner на DATALOGIC за страната ни ЕСД България предлага пълната продуктова гама на компанията - различни сканиращи устройства с приложение в складовата автоматизация, логистиката, мобилната търговия на едро и дребно, фармацията, хранително-вкусовата промишленост и др.

 • СИМЕНС ПРЕДСТАВИ КИП И А РЕШЕНИЯ
Съвместно с автошоуто, представящо най-новите тенденции в нисковолтовата апаратура на концерна Siemens, от българския офис на компанията отново бяха домакини и на друго пътуващо изложение, насочено тематично към контролно-измервателна и анализираща техника. Събитието бе организирано под надслова "Process Instrumentation and Analytics". Инициативата, предназначена за българските специалисти от КИП и А бранша в страната, бе реализирана в периода от 9 до 20 февруари т.г.
Демонстрационният камион посети градовете Русе, Варна, Козлодуй, Враца, София, Плевен, Велико Търново и Казанлък, като домакини на пътуващата изложба по места бяха индустриални предприятия, топлофикационни и множество ВиК дружества.
"Автошоуто премина успешно във всички градове на страната и се радваше на сериозен интерес от страна на специалистите в бранша. Siemens, като един от световните лидери в областта на индустриалната автоматизация, винаги се стреми да бъде в близост до клиентите си. Провеждането на тази инициатива е още едно доказателство за това", коментира инж. Никола Петков, мениджър Сензори и комуникация в Сименс България.

 • ПРИСТА ОЙЛ СТАРТИРА ПРОИЗВОДСТВО НА ADBLUE
На 13 февруари т.г. в завода на Приста Ойл в гр. Русе официално бе пусната в експлоатация линия за производство на добавката AdBluе. На откриването присъстваха Пламен Бобоков, председател на УС на Приста Ойл, Чавдар Георгиев, зам.-министър на Министерството на околната среда и водите, партньори на дружеството, общественици, граждани и журналисти.
"Новооткритата инсталация е уникална за региона на България. Произвежданата добавка AdBlue е необходима за осъществяване на технологията SCR (селективна каталитична редукция), която напълно отговаря на европейските директиви, насочени към намаляване на емисиите на вредни вещества в изгорелите газове на автомобилния транспорт. Добавката неутрализира азотните оксиди (NOx) в отделяните газове от дизеловите товарни автомобили и автобуси и ги превръща в неутрален азот. Той е естествена съставка на въздуха и водата. Катализаторът, в комбинация с редуциращия агент AdBlue, позволява осъществяването на селективната каталитична редукция", заявиха от Приста Ойл. "Новото производство се характеризира с безупречната чистотa на компонентите, съоръженията и производствената среда. За първи път Приста Ойл ще пусне в експлоатация и специална разработка на холандския гигант GreenChem, чийто ексклузивен представител за българския пазар е. Тя включва интелигенти системи Green Star за обслужване на клиенти", допълниха от компанията.

 • ПРОВЕДЕ СЕ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА MACHTECH EXPO
От 18 до 21 февруари т.г. в Интер Експо Център - София се проведе първата международна машиностроителна изложба MachTech Expo, организирана от Агенция Булгарреклама и Българската браншова камара - Машиностроене. На площ от 2500 м2 се представиха над 90 изложители от България, Германия, Италия, Турция, Япония, Холандия, Швеция, Финландия, Корея, Китай, САЩ и други държави. Участници в изложението бяха предимно производители, доставчици и вносители на металорежещи и металообработващи машини и инструменти; хидравлични и други окомплектоващи изделия за машиностроенето; заваръчна техника и лазерни системи.
"Водещи фирми демонстрираха металорежещи машини с цифрово програмно управление, металообработващи центри, изтеглящо-формировъчни стругове, пресавтомати за прахова металургия, заваръчни машини, вентилационна техника и други. Специализираната публика имаше възможност да види и богата гама хидравлични елементи - хидростатични задвижвания, цилиндри, различни видове вентили и клапи за индустриални машини, пневматични системи и комплексни решения в областта на хидро- и пневмоелектрозадвижванията и други", заявиха от Булгарреклама.

 • ИЗЛЕЗЕ СПРАВОЧНИКЪТ "МЕТРОЛОГИЯ И ИЗМЕРВАТЕЛНА ТЕХНИКА"
Наскоро излезе от печат том 1-ви на първия български справочник „Метрология и измервателна техника", съобщи за сп. Инженеринг ревю проф. д.т.н. Христо Радев от ТУ-София. Справочникът е разделен в три тома с общ обем над 1800 страници под общата редакция на проф. Радев. В първата част на изданието се съдържат четири глави, в които се разглеждат теоретичните основи на метрологията, основите на измервателната техника, единството на измерванията, както и въпроси, касаещи метрологичното осигуряване на качеството. "Отразени са съвременните подходи към измерването в съответствие с последното, 3-то издание, на Международния речник по метрология (VIM3) от 2007 г., както и съвременната национална и международна нормативна база, свързана с осигуряване на единството на измерването. Особено внимание е отделено на оценяването на точността и обработката на данните при измерването, както и на метрологичните дейности, свързани с осигуряване на проследимост на измерването", коментира проф. Радев. Справочникът е предназначен за широк кръг читатели и по-специално за специалисти от различни сфери на промишлеността и икономиката, работещи в областта на измерванията, изпитванията и осигуряването на качеството на продукцията, студенти от бакалавърския и магистърския курс на специалностите във ВУЗ, специалисти от държавните институции, свързани с метрологията и други. Втори и трети том на справочника се очаква да бъдат отпечатани до май 2009 г.
 • ПОЛИМЕТА С ПРЕДСТАВИ ECOLINЕ НА DMG

Качество на достъпна цена предлагат машините DMG ECOLine, уверяват от Полимета С


   В края на месец януари т.г. фирма Полимета С с подкрепата на партньорите си - Siemens и SANDVIK Coromant, организира Дни на отворените врати, посветени на новата производствена гама на DeckelMaho Gildemeister - ECOLinе. Събитието предизвика сериозен интерес сред машиностроителния бранш у нас. Специални гости и участници във форума бяха Петър Кацаров от Siemens и Ико Розанис от SANDVIK Coromant. Първият ден от форума се проведе в столичния хотел SkyWay. В рамките на втория ден, гостите имаха възможност да посетят шоу-рума на Полимета С, където бяха демонстрирани възможности на машини от серията ECOLine, включително струг СТХ 310 и вертикален обработващ център DMC 1035 V.

За Deckel Maho Gildemeister
"Полимета С е представител на концерна Deckel Maho Gildemeister за България. Представителите на машиностроителния бранш у нас познават компанията като един от водещите европейски производители на металорежещи машини. Концернът обединява трима от най-старите и реномирани немски производители. Днес машините се произвеждат в няколко завода, намиращи се на територията на Германия, Италия, Полша и Шанхай", заяви при откриването на събитието инж. Георги Белчев, управител на Полимета С. "Машини, като Deckel FP4, Maho 1000, Gildemeister AS 48, са пример за качеството на немската техника. Много от тях работят безотказно вече 25-30 години. От друга страна, модерните машини от сериите DMG Evolution Linear, DuоBLOCK, HSC, CTX Linear са разработени в съответствие с най-новите технологии", допълни той.

Новата серия DMG ECOLine
"Вие знаете, че DMG не е евтина марка. За първи път в историята си компанията пуска машини на толкова атрактивна цена. И причината не е компромис в качеството. Новата серия на DMG - ECOLine, е изградена изцяло на базата на вече съществуващите модели на компанията - вертикални обработващи центри DMC V, CNC стругове CTX и хоризонтални обработващи центри DMC H. Използвани са същите висококачествени компоненти и стабилна конструкция. Разликите са основно в дизайна на огражденията на машините, в използването на управления от малко по-нисък клас, както и в по-малкото допълнителни опции", увери г-н Белчев.
По време на форума бе обявено също, че от тази година вертикалните центри DMC 635Veco, чието първоначално производството стартира в заводa на DMG FAMOT - Полша и DMG Shanghai, ще се произвеждат изцяло в DeckeMaho Seebah - Германия.

Пет са машините в ECOLine
Серията ECOLine включва пет машини - стругова CTX 310 /CTX 510, вертикални обработващи центри DMC 635V/ DMC 1035V и хоризонтален обработващ център DMC 55H Eco.
В отговор на многобройните въпроси за цената на машините, вкючени в серията, управителят на Полимета С заяви: "Основна причина за ниската цена на машините ECOLine е големият брой произвеждани машини, което дава възможности за постигането на по-добри цени от доставчиците и съответно понижаване цената на крайния продукт. DMG ECOLine беше представена в началото на 2008 година, когато думата криза предизвикваше усмивка". "Тя e създадена с цел да се разшири пазарният дял на DMG сред клиенти, които търсят достъпна машина от по-нисък клас, както и за такива, за които машина Deckel Maho означава преди всичко много висока цена. С настоящите цени за вертикален център DMC 635V Eco и CNC струг CTX 310 V1 машините вече са абсолютно достъпни за този клас потребители", допълни той.

Подходящи са за разнообразие от приложения
"Машините ECOLine са предназначени както за малки фирми с 1-2 машини и единично производство, така и за производители с голям машинен парк и масово производство. Те са напълно приложими за масово производство на елементи. Вече могат да се видят в заводите на много световни производители на хидравлика, електроапаратура и авточасти", заяви г-н Белчев в отговор на въпроса за какви приложения е най-удачно да се използват машините. "Голямо предимство за малките производители е промоционалният комплект инструменти и държачи SANDVIK, с които са оборудвани машините, както и 3D CNC управлението на Siemens ShopMill/Shopturn", допълни той.
"Надстройката ShopMill/Shopturn дава възможност на оператора да използва многото вградени цикли, функции и 3D визуализация за лесно и бързо създаване на програми. Това позволява бързо усвояване на начина на работа с машината и съкращава времето от доставката до първия произведен детайл", увери Георги Белчев.


HiTech Automation
IEC
IEC
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2015 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media